søndag 18. november 2007

i en båt en kveld - Frank Grydeland i ord og toner

i en båt en kveld  -  forfatteren Hans Olaf Brevig presenterer den nye boka si  - I en båt en kveld - utvalgte dikt av Molde-poeten Frank Grydeland.
I arbeidet med presentasjonen finner  Inger Johanne Brunvoll  musikk i disse orda - og snart er 8 komposisjoner kommet ut av pianoet til denne søndags ettermiddagen på Solberget. I eget piano akkompagnement tar hun med seg bassisten Sindre Klykken Johnsen - og fremfører de tonesatte diktene.
Skuespiller Anitra Terese Eriksen - akkurat da på oppdrag for Teatret Vårt - plukker ut og leser andre dikt fra diktsamlingen.

torsdag 4. oktober 2007

havet døden og hustadvika

havet døden og hustadvika  -  musiker Arild Hammerø og dikter Endre Ruset opptrer sammen på Solberget scene i dikt og musikk  -  "sanger og dødsvalser om mose, hav og daggry, samt tekster og dikt om vepsebol, museskrotter og sovende bestefedre".
Den unge og lovende billedkunstneren Thomas Haukebø fra Molde - stiller ut sine oljemalerier - og  Atle Færøy uttrykker de bevingede orda i møte med disse: "Dette e ikkje likegyldig".

torsdag 19. juli 2007

2 dager for tidlig - opera jazz og jodling - et samarbeid med MIJF

2 dager for tidlig  -  opera jazz og jodling - konsert, installasjon og glasskunst - i jazzfestival programmet 07.
Musiker trekkspiller Heine Bugge skriver sms fra Italia - "kan vi ha opera og jodling på jazzkonserten vår på Solberget scene?". Og det ble 2 konserter! Opera jazz og jodling!
Tirsdagen - Heine Bugge trekkspill og Inger Johanne Brunvoll  vokal i samspill med musikere fra hovedprogrammet dette året - Hayden Powell trompet, Vigleik Storaas piano, Bjørn Alterhaug kontrabass - samt forrykende jodling av Bjørn Tomren - og opera Hallvar Djupvik - og Bjørn Tomren/ Polka-Bjørn blir invitert med på nattjam av Bjørn Alterhaug - jamvert i Alexandrakjelleren samme kveld.
Billedkunstner Anne Brit Krag  oljebilder og glass i landskap.
Billedkunstner Atle Færøy  "installasjon i hage" - jern skulpturer - samt svelebaking i friskluft på den gamle takka i graset.

tirsdag 17. juli 2007

2 dager for tidlig - opera jazz og jodling

2 dager for tidlig  -  opera jazz og jodling - den første konserten på Solberget under jazzfestivalen 2007 - Heine Bugge trekkspill og Inger Johanne Brunvoll  vokal som stammen i bandet - og denne ettermiddagen sammen med Anti Kujanpää piano og Jo Skansaar kontrabass, Håkon Mjåset Johansen trommer. - Halvar Djupvik  opera og Bjørn Tomren jodling.
Billedkunstner Anne Brit Krag har oljebilder samt glasskunst i trær.
Billdekunstner Atle Færøy installasjon i hage - der det også blir stekt sveler denne ettermiddagen.

torsdag 10. mai 2007

et skråblikk på en filmskaper

et skråblikk på en filmskaper  -  filmskaperen Robert Hansen - bosatt på Aukra - viser klipp fra filmer han har laget - sier noe om den kunstneriske idèen og også det å lage lokal spillefilm med lite budsjett.
Musiker Arnt Inge Sæter trekkspill, Torstein Fuglseth gitar og Inger Johanne Brunvoll vokal og synthesizer smaker på kjente film melodier.
Og i Ellas kafè på Solberget males kaffe - som Robert har kjøpt på gården til Karen Blixen i Kenya - og som serveres nytrukket til et klipp av Mitt Afrika og Meryl Streep.

torsdag 1. mars 2007

Gud i mennesket. Ny tid - ny kristendom. Helge Hognestad

Gud i mennesket. Ny tid - ny kristendom. - Den omstridte og kontroversielle presten Helge Hognestad holder foredrag og presenterer sin nye bok Gud i mennesket. Ny tid - ny kristendom. Og det blir samtaler etter foredraget. 60 personer er inne i huset - i stua - noen sitter i gangen - mange sitter på golvet. Fullt hus!! Noen har Bibelen i hånden - andre hevder andre meninger - og har ulike tolkninger av åndeligheten og religiøsiteten. Romsdals Budstikke header med "Trostanker på tvers av kirkens".
Et jazzband er satt sammen for anledningen Inger Johanne Brunvoll vokal, Kristoffer Eikrem trompet, Sindre Klykken Johnsen bass og Espen Krumpolc trommer - de begynner med en blues i trappa fra endre etasje - for det er så fullt inne - det spilles tight.
Billedkunstner Anne Brit Krag   viser vakre tekstiler i rommet denne kvelden.